Even voorstellen

Professioneel, vanuit het hart
Zoals we hier gekomen zijn in het team, het is voor ieder van ons verschillend. Maar hetzelfde is dat we allemaal al van jongs af aan geboeid waren door wat er rondom de geboorte van een nieuw mens gebeurt. Laten we ons voorstellen.

Eke van der Molen

Eke van der Molen

Verloskundige, versiekundige (BIG nummer 59059707303)

Ik ben getrouwd en moeder van 3 zonen (2011-2013-2015).
Voor zover ik mij kan herinneren heb ik altijd al verloskundige willen worden. Het proces van de ontwikkeling van het kind in de buik vind ik erg bijzonder.
Ik vind het fijn om een zwangere vrouw te mogen begeleiden, daarbij vind ik het proces van de ontwikkeling van het kind in de buik heel bijzonder. Vanaf 2012 mag ik ook een kijkje nemen in ieders buik om te kijken hoever de vrouw zwanger is en als het nodig is om te kijken of de groei van het kindje mooi op schema loopt. Een vrouw en partner door de bevalling heen loodsen vind ik een bijzondere uitdaging en iedere keer weer een unieke ervaring om hierbij aanwezig te mogen zijn. Te kijken wat een vrouw en partner hierin nodig hebben en hun daarin kunnen ondersteunen naar het (opnieuw) geboren worden van heit en mem.  En in het kraambed zien groeien van het gezin en het mogen ondersteunen in dit proces blijft iedere keer weer uniek. 

Maar verloskundige worden, dat ging niet zo gemakkelijk in verband met het lotingssysteem. Hierdoor heb ik eerst vier (en een half) jaar de HBO-Verpleegkunde duaal (=werken en leren) gedaan. In het laatste half jaar van deze studie was ik eindelijk ingeloot bij de Verloskunde Academie Groningen. Na nog weer vier jaar hard studeren ben ik in juli 2006 afgestudeerd en gaan waarnemen in de verloskundigenpraktijk Kollum e.o., op dat moment een solopraktijk van Jane Hansen. Het ‘beviel’ van beide kanten erg goed, waarop we hebben besloten per september 2006 als maatschap verder te gaan.

Ik heb me sinds de opleiding altijd erg geïnteresseerd in versies. Hiervoor heb ik een vervolgopleiding gedaan en ben dan ook versiekundige sinds 2007. Dit houdt in dat ik kindjes die rond 36 weken of verder in de zwangerschap nog met de billen naar beneden liggen, mag proberen te draaien..

Annelies Banga

Annelies Banga

Verloskundige, echoscopiste (BIG nummer 29911546303)

Al van jongs af aan werd ik aangetrokken door de gezondheidszorg en wist al snel dat daar mijn toekomst zou liggen. In augustus 2004 ben ik afgestudeerd aan de faculteit Bewegingswetenschappen in Amsterdam. Halverwege deze studie kwam ik erachter dat verloskunde toch meer mijn ‘ding’ was en dus besloot ik om na de opleiding verloskunde te gaan doen. Helaas werd ik uitgeloot. In dat jaar heb ik gewerkt als docent anatomie/fysiologie/pathologie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Al hoewel ik dit best leuk werk vond, bleef verloskunde mij trekken.
Ik besloot om weer met de loting mee te doen. En deze keer was het raak!! Op 9 juli van het jaar 2009 ben ik afgestudeerd. Sinds die tijd heb ik bij diverse verloskundigenpraktijken waargenomen. Zo ook hier bij Kollum, waar ik tijdens mijn studie ook al diverse keren stage had gelopen. Dit beviel zo goed dat ik op 1 april 2009 ben toegetreden tot de maatschap.

Sinds 11 maart 2011 ben ik afgestudeerd als echoscopiste. Dit betekent dat ik bevoegd ben om naast de reguliere verloskunde ook echo’s te maken. Het gaat hier om termijnecho’s, echo’s bij bloedverlies, liggingsecho’s, groeiecho’s en echo’s om de ligging van de placenta te bepalen.

Per september 2014 maak ik deel uit van de BeroepenVeldCommissie van de AVAG. Ik vind het leuk en belangrijk om educatie, innovatie en praktijkvoering samen te laten smelten. Met mijn rol in de BeroepenVeldCommissie kan ik hier een steentje aan bijdragen.

Het mogen begeleiden van zwangeren tijdens zwangerschap, baring en kraambed vind ik erg bijzonder. Het is een intense tijd vol met nieuwe dingen, onzekerheden, geluk en helaas ook wel eens verdriet. Voor mij een fantastische uitdaging om zo goed mogelijk de nodige persoonlijke begeleiding te geven. Wellicht tot ziens bij ons in de praktijk!

Laura Havenaar

Laura Havenaar

Verloskundige, echoscopiste (BIG nummer 49918609003)

Ik ben in 2014 in Groningen afgestudeerd als verloskundige waarna ik als vaste waarneemster in Kollum aan de slag ben gegaan. Mijn grote wens was het om verloskundige te worden, maar ik kwam de eerste keer niet door de loting. Daarom heb ik eerst een jaar de HBO-V gedaan.
Tijdens die studie heb ik al twee maal een stage gelopen in de praktijk in Kollum, een praktijk die me direct aansprak.

Het bijzondere in dit vak is het wonder van de geboorte waarbij het begeleiden voorafgaand en tijdens de bevalling mij enorm boeien. Het is een bijzondere en intieme gebeurtenis waarbij ik het ook bijzonder vind er voor jou en je partner te zijn. Een professionele en persoonlijke begeleiding staan bij mij hoog in het vaandel waarbij jullie als toekomstige ouders centraal staan. Het streven is topzorg te bieden in aan moeder en kind in een veilige omgeving waarbij de samenwerking met collega’s en medisch specialisten cruciaal is.
Met passie mijn werk uitvoeren en goed kunnen luisteren zijn belangrijke facetten in mijn werk maar een betrokken gesprek en een stukje gezelligheid zijn dit ook.

Tijdens mijn opleiding heb ik ook in Ghana stage gelopen, waar ik me nog steeds nauw verbonden mee voel. Eén van mijn doelen is dan ook om projectmatig nog iets voor hen te kunnen betekenen.

Wat mij zo aanspreekt in Kollum is de diversiteit aan cliënten, de samenwerking met de collega’s maar ook het prachtige Friese landschap, daar geniet ik van! Inmiddels heb ik me ook ingeschreven voor de opleiding tot echoscopiste, maar het duurt nog even voordat ik hier terecht kan. Hiernaast val ik ook elders in het land wel in bij meerdere praktijken.
Ik hoop jullie als toekomstige ouders graag te mogen ontmoeten in de praktijk. Graag tot ziens!

Saapke de Haan

Saapke de Haan

lactatiedeskundige en assistente

Al heel jong wist ik dat ik in de voetsporen van mijn moeder wou treden. Werken als kraamverzorgster leek me geweldig. Uiteindelijk ben ik twee jaar werkzaam geweest als kraamverzorgster bij Thuiszorg de Friese Wouden. Door een ongeluk met blijvend letsel moest ik helaas stoppen met dit werk.

In 2001 leerde ik Jane Hansen (verloskundige) kennen via een vriendin van mij, die op dat moment zwanger was. Jane was in januari 2001 een solopraktijk in Kollum gestart, ze had het erg druk en kon dus wel wat hulp gebruiken. Ik ben toen in april 2001 als praktijkassistente bij Jane aan het werk gegaan.

Borstvoeding heeft altijd al mijn interesse gehad en vond het dan ook erg om mensen te zien worstelen met borstvoeding. Ze liepen tegen problemen aan, wat vaak het einde van de borstvoedingsperiode betekende. Dit vond ik jammer en wou deze mensen graag helpen. Ik heb daarom in 2002 de opleiding voor lactatiekundige gaan volgen aan de Hogeschool van Utrecht en mocht me in 2004 lactatiekundige IBLCE (International Board Certified Lactation Consultant) noemen.

Naast mijn werkzaamheden als praktijkassistente ben ik dus ook lactatiekundige. Jullie kunnen bij mij terecht voor vragen over borstvoeding. Je kunt altijd bellen op telefoonnummer 06-21704910.

Momo Pols

Momo Pols

Verloskundige (BIG nummer 49925190503)

Leuk dat ik me even mag voorstellen. In 2018 ben ik afgestudeerd als verloskundige in Groningen. Zelf ben ik opgegroeid in Vlaardingen en in mijn tienerjaren met mijn ouders mee verhuisd naar het prachtige Friesland. Nu woon ik al een hele poos samen met mijn lieve vriend in een huis in Dokkum.

Toen er een plekje vrij kwam bij de Praktijk Jane kon ik niet wachten om te solliciteren. Tijdens mijn stages heb ik vaker in Kollum stage gelopen en heb ik er hele leuke ervaringen opgedaan. De nuchterheid en eerlijkheid van de mensen in deze regio spreekt me heel erg aan.

Mijn wens om verloskundige te worden is eigenlijk begonnen met de wens om zelf moeder te worden. Ik sloot zelfs mijn profielwerkstuk op de middelbare school af met de zin: ‘Het maakt me eigenlijk niet uit wat ik word, als ik maar een dikke lieve moeder word.’

Dat er een kindje kan groeien in de buik van een vrouw vond ik zo’n bijzonder proces, dat ik dat ook graag wilde. Maar ik vond mezelf nog wat te jong (19) om echt moeder te worden, dus wilde ik graag iets doen zodat ik dicht bij dat proces kon staan en andere vrouwen kon helpen in het toekomstig moederschap. Op deze manier ben ik bij verloskunde gekomen. Toen ik eenmaal aan het studeren was, kwam ik erachter dat er nog veel meer wonderlijke processen plaatsvinden in de zwangerschap en dat het ook voor de partner en het gezin een hele verandering is. Om in dat proces een rol te spelen voelt heel bijzonder en tegelijkertijd ook heel ‘gewoon’. Alles in en om de zwangerschap zijn namelijk hele natuurlijke processen, die ik graag ook zo natuurlijk mogelijk houd zolang dat kan.

Inmiddels ben ik nog steeds geen dikke lieve moeder, maar wel een verloskundige en dat ik vind ik misschien nog wel leuker 😉

Naast verloskundige zijn, ben ik ook vaak te vinden op het water in een zeilboot of op een surfplank, ga ik graag met mijn analoge camera op vakantie, kook ik (meestal) lekkere dingen en sport ik om die lekkere dingen er weer af te trainen. Hopelijk zien we elkaar terug op het spreekuur of tijdens de dienst! 

Sinds december 2019 plaats ik ook spiralen en heb ik mij verdiept in anticonceptie. Het leuke hieraan vind ik dat je na een zwangerschap en bevalling ook iemand nog kan begeleiden in het bewust kiezen voor de juiste anticonceptie, dit maakt het cirkeltje rond.

N.b.:

We hebben regelmatig studenten bij ons werken van de ‘Verloskunde Academie Groningen’. Zij werken al onder beroepsgeheim 

Maak contact met ons

Maken van een afspraak;
bel — 0511 451 045

Of vul in en verstuur

Waarover (meerkeuze) wil je contact hebben?

2 + 13 =

De mail die je verstuurt vanaf deze website, met jouw persoonlijke gegevens erin, wordt door ons alleen gebruikt in het kader van je aanmelding. We houden verder geen bestanden bij van jouw gegevens tenzij we er duidelijk persoonlijk om vragen.