Prenatale Screening

Tijdens de zwangerschap kunt u laten onderzoeken of het kind in uw buik een aandoening heeft. Of een lichamelijke afwijking. We noemen dit prenatale screening.

Er zijn twee soorten screening

  1. Onderzoek naar downsyndroom, edwardssyndroom en patausyndroom: de NIPT.
  2. Onderzoek naar lichamelijke afwijkingen: de 13 wekenecho en de 20 wekenecho.

U beslist zelf of u deze onderzoeken wilt laten doen. Je kan voor geen onderzoeken kiezen, voor 1 of voor meerdere.

Graag informeren wij u over de mogelijkheden van prenatale screening. Heeft u tijdens uw eerste bezoek aan ons gezegd dat u meer wilt weten over prenatale screening? Dan krijgt u hier een uitgebreid gesprek over (counseling).

Kijk voor meer informatie, folders en animatievideo’s op www.pns.nl, de website over pre- en neonatalescreeningen. Hier wordt o.a. de NIPT, 13 wekenecho en de 20 wekenecho verder uitgelegd.

 

Echo’s

Het is in onze praktijk mogelijk om de 20 weken echo uit te laten voren. Hiervoor kan je een afspraak maken door te bellen naar 0511-451045 of door op de aanmeldknop te drukken. Voor het maken van de 13 wekenecho verwijzen we je door naar echopraktijk Tineke in Oudwoude of andere omliggende echo-praktijken.

 

Een afspraak is zo gemaakt…

Maken van een afspraak;
bel — 0511 451 045

Of vul in en verstuur

6 + 14 =

De mail die je verstuurt vanaf deze website, met jouw persoonlijke gegevens erin, wordt door ons alleen gebruikt in het kader van je vraag of aanmelding. We houden verder geen bestanden bij van jouw gegevens tenzij we er duidelijk persoonlijk om vragen.