Kraambed

 

De verloskundige komt bij je thuis op kraamvisite

Het kraambed begint vanaf de bevalling en duurt 8 tot 10 dagen. In die eerste week komt de kraamverzorgster iedere dag. De dienstdoende verloskundige komt regelmatig kijken of je herstel goed verloopt en of het goed gaat met de baby. Ook als je eerst bij de gynaecoloog onder zorg was.

Aandachtspunten in het kraambed

In de kraamtijd is het je voornaamste opdracht om rust te nemen. Zeker als je borstvoeding geeft. Rust is  ook enorm goed voor de hechting tussen jou en je kind. Het ruime bloedverlies van de eerste 24 uur, soms met dikke stolsels, neemt langzaam af. Bloedverlies mag tot 6 weken na de bevalling duren. De naweeën kunnen vooral de eerste 24 uur sterk zijn, en soms ook als je borstvoeding geeft. Paracetamol helpt dan goed. Naweeën zorgen ervoor dat je baarmoeder rond de 10e dag na de geboorte weer bijna is geslonken tot het formaat van vóór de zwangerschap. 
Als je hechtingen hebt gekregen, verdwijnen die vanzelf. Misschien krijg je er blauwe plekken bij. Goed drinken en vezelrijk eten is goed voor je stoelgang die langzaam weer op gang zal komen.  

 

Tip:

Als je tijdens nacontrole bij ons komt, neem dan overtollig geworden kraammateriaal mee. We doneren dit aan Stichting Baby Hope die hygiëne probeert te bevorderen tijdens zwangerschappen in andere landen. Zodat moeders daar hun baby’s levend en gezond kunnen houden.

Maak je eerste contact met ons

Maken van een afspraak;
bel — 0511 451 045

Of vul in en verstuur

1 + 8 =

De mail die je verstuurt vanaf deze website, met jouw persoonlijke gegevens erin, wordt door ons alleen gebruikt in het kader van je vraag of aanmelding. We houden verder geen bestanden bij van jouw gegevens tenzij we er duidelijk persoonlijk om vragen.