Kinderwens

Het Kinderwensspreekuur

Hebben jullie een kinderwens of denken jullie hierover na? Dan kunnen jullie al vóór de zwangerschap veel doen om ervoor te zorgen dat het kind een gezonde start krijgt..

Info

Kinderwensspreekuur

Jullie kunnen al vóór de zwangerschap veel doen om ervoor te zorgen dat het kind een gezonde start krijgt. Want de gezondheid van een kind begint al vóór de bevruchting. Wanneer je erover nadenkt om zwanger te worden of al een kinderwens hebt is dit vaak een spannende periode en gaat het meestal gepaard met veel vragen. Uit onderzoek is gebleken dat door je van te voren te verdiepen in een eventuele zwangerschap de kans groter is op een gezonde zwangerschap en bevalling. Als jij en je partner advies willen hebben over hoe je zo gezond mogelijk aan een zwangerschap kan beginnen, kunnen jullie bij ons terecht op het kinderwensspreekuur.

 

Duur

Zwanger worden kan snel gebeuren of soms heeft het wat meer tijd nodig. Gemiddeld zijn de meeste stellen (zo’n 80-90%) binnen een jaar zwanger. Mocht het na een jaar proberen niet gelukt zijn, is er een mogelijkheid dat we jullie verwijzen naar de huisarts of gynaecoloog voor verder onderzoek.

Foliumzuur

Voordat je zwanger bent is het goed om al te beginnen met het slikken van foliumzuur. Dit verkleint de kans op een kindje met een open rug (Spina Bifida). Het advies is om vanaf het moment dat je een kinderwens hebt tot 10 weken zwangerschap dagelijks een tablet foliumzuur te nemen (0,4-0,5 mg). Foliumzuur is zonder recept verkrijgbaar bij de drogist of apotheek, zowel in losse tabletten als in combinatie met multivitaminen.

Meer info

Meer weten over gezond zwanger worden?

Zie ook:

Voorbereiding

Tijdens het kinderwensspreekuur zal er op verschillende onderwerpen ingegaan worden zoals voeding, foliumzuur, eventueel medicijngebruik, invloeden van buitenaf, werk, eventuele eerdere zwangerschappen en voorlichting over vruchtbaarheid, zwangerschap en een gezonde leefstijl.

Voorafgaand aan het consult zullen we jullie vragen om een vragenlijst in te vullen op www.zwangerwijzer.nl 
zodat wij ons kunnen voorbereiden op jullie komst.

Tip:

Haal bij ons op de praktijk een gratis zwangerschapstest!

Aanmelding Kinderwens Spreekuur

Maken van een afspraak;
bel — 0511 451 045

Of vul in en verstuur

8 + 13 =

De mail die je verstuurt vanaf deze website, met jouw persoonlijke gegevens erin, wordt door ons alleen gebruikt in het kader van je vraag of aanmelding. We houden verder geen bestanden bij van jouw gegevens tenzij we er duidelijk persoonlijk om vragen.