Wijzer Bevallen

Voor het 2e jaar op rij geven we weer de cursus ‘Wijzer Bevallen’ als opvolger van de cursus Fit voor Bevalling! Deze nieuwe naam dekt naar ons idee veel beter de lading.  

Tijdens het volgen van de cursus ‘Wijzer Bevallen’ word je voorbereid op de bevalling. Op een interactieve manier wordt er informatie gegeven over het verloop van de bevalling, hoe je je kan voorbereiden, hoe om te gaan met weeën en pijnbestrijding. 

Vragen als ‘Waarom zijn weeën onaangenaam‘ en ‘Hoe kan je je eigen pijnbestrijdingssysteem optimaliseren tijdens de bevalling‘, worden beantwoord. Je gaat actief aan de slag met het doen van ontspanningsoefeningen en gaat oefenen met ademhalingstechnieken voor het opvangen van weeën. Deze oefeningen zijn gebaseerd op yoga. Naast het doen van oefeningen worden er ook veel praktische tips gegeven. 
Er is tijdens de bijeenkomsten veel ruimte om je eigen vragen te stellen en ervaringen te delen met de andere zwangeren, die ongeveer even ver als jou zullen zijn.

De cursus kan je helpen om op een ontspannen manier voor te bereiden op de bevalling

De partner

Als aanstaande vader voelt het vaak alsof alles buiten jou om gaat. Het is een feit dat je vrouw/vriendin het kind moet dragen en baren, maar het is ook een feit dat jullie allebei ‘ouder’ worden. Jouw rol als begeleider, ondersteuner en coach tijdens de zwangerschap, bevalling en als vader wordt duidelijk als je je samen kan voorbereiden.

Lesinformatie

In de lessen wordt aandacht besteed aan:

– Baringspijn; doel, functie en hoe hier mee om te gaan
– Verloop van de baring
– Opvangen van weeën
– Oefeningen om je lichaamsbewustzijn te vergroten
– Ademhalingstechnieken
– Ontspanningsoefeningen

De cursus bestaat uit 7 lessen à 90 minuten en wordt in kleine groepen gegeven (maximaal 5 ouderparen of 10 zwangeren). De cursus start tussen de 16 en 30 weken zwangerschap.

Benodigdheden

– Makkelijk zittende kleding
– Badhanddoek
– Een kussen
(Matjes om op te liggen zijn aanwezig.)

Tijd

Maandag 19.15 uur of volgens afspraak

Even zakelijk

– Wijzer Bevallen met partner:                    €115,-
– Wijzer Bevallen zonder partner:                €85,-

Sommige zorgverzekeraars vergoeden, geheel of gedeeltelijk, zwangerschapscursussen. Dit is ook afhankelijk van hoe goed je bent verzekerd. Het is raadzaam om dit bij jouw zorgverzekeraar te checken. Belangrijk hierbij is om aan te geven dat de cursus door een verloskundige wordt gegeven.

Plaats

Verloskundig Centrum Jane
Willem Lodewijkstraat  53
9291 MZ Kollum

Opgeven ‘Wijzer Bevallen’
Nb.: je email-adres wordt door ons alleen in het kader van deze cursus gebruikt.

Super!

Mijn ervaringen met jullie en vooral met deze cursus zijn ….. .